Allmänt om e-handel

1. Om kategorier och underkategorier

Lägg till kategorier och underkategorier innan du lägger in produkter så slipper du gå tillbaka till produkten och lägga till kategori i efterhand.

När du får din e-handel/produktmodul har vi ställt in de kategorier du uppgett till oss att du vill ha. Du kan enkelt lägga till fler produkter, byta namn, ändra ordning m.m.

2. Om sorteringsordning för kategorier, produkter, bilder m.m.

Vi rekommenderar att du använder steg om tio (10, 20, 30) när du ställer in sorteringsordning på kategorier, underkategorier, produkter, bilder m.m. Börja alltid på 10 i huvudmenyn, 10 på första kategorin i den första underkategorin, 10 på första kategorin i den andra underkategorin osv.

Det underlättar om du längre fram vill justera ordningen då det räcker att ändra på ett ställe.

3. Uppladdning av filer till systemet

När du laddar upp filer till systemet (bilder, pdf-er etc.) rekommenderar vi att du döper filerna innan du laddar upp dem, t.ex. byxa1.jpg om det är en bild på en byxa.

Det blir lättare för dig att hantera och genom att döpa bilderna har de även möjlighet att indexeras i sökmotorn Google Images.

4. Lägga till tillverkare, produktattribut, produktspecifikationer, rabatter eller kundroller på en produkt

För att kunna lägga till tillverkare, produktattribut, produktspecifikationer, rabatter eller kundroller på en produkt behöver du skapa dem först, innan du lägger in produkten.

Självklart går det alltid att gå tillbaka till produkten och lägga till det i efterhand.