E-post i mobil / surfplatta

Här har vi samlat all information och hjälp som du som kund hos Vikab kan tänkas behöva. Vi uppdaterar regelbundet sidan med fler guider så berätta för oss om du saknar något.

Inställningar för att läsa e-post på flera datorer

Tänk på att om du vill läsa din e-post i flera olika datorer, surfplattor eller mobiltelefoner, måste du bocka för att du vill spara en kopia av e-posten på servern i X antal dagar för att kunna läsa hem e-posten till flera ställen. Om du ej bockar för spara kopia på servern rensas e-posten bort från servern och går ej att hämta hem igen.

POP3, IMAP, SMTP – vad är vad?

POP3 hämtar hem meddelandena som ligger på servern till din e-postklient och lagras lokalt i din dator. När de tas hem till datorn raderas de från servern och frigör utrymme för e-postkontot på servern.

IMAP innebär att din e-postklient läser e-postmeddelandena från servern då alla meddelanden sparas på servern och ej lagras lokalt i din dator.

När du raderar meddelanden tas meddelandet bort direkt på servern. IMAP synkroniseras mellan dator och server och är därför en fördel när flera personer delar ett e-postkonto.

SMTP används för att skicka e-post, oavsett vilken inställning du har för inkommande mejl.

SSL

SSL är en säkerhetsinställning för e-post för att skicka krypterad e-post. När du valt att använda SSL krypteras alla e-postmeddelande automatiskt.

Vikab rekommenderar att SSL används. Det är extra viktigt på mobila enheter som bärbara datorer, surfplattor och mobiltelefoner för att förhindra att ditt e-postkonto kan bli kapat. Ett e-postkonto kan bli kapat genom att någon ”lyssnar” på din inloggning på ett öppet nätverk, till exempel på en flygplats, hotell eller restaurang.

Om du vill använda SSL:

  • Bocka för rutan för SSL i din e-postklient.
  • Ange port 995 för inkommande e-post med POP3.
  • Ange port 993 för inkommande e-post med IMAP.
  • Ange port 465 för utgående e-post SMTP.

ActiveSync

ActiveSync används främst på mobila enheter.

Med ActiveSync kan du synkronisera din e-post, kalender och dina kontakter mellan din webbmejl och dina mobila enheter.

Det är viktigt att tänka på att all information lagras på ditt e-postkonto. När du lägger till nya kontakter och kalendernoteringar så sparas de i ditt e-postkonto och ej lokalt i din mobila enhet.

De försvinner alltså från din telefon eller surfplatta om du avinstallerar ditt e-postkonto. Du kan alltid komma åt detta i din webbmejl. Där kan du också exportera dina kontakter och din kalender som backup.

Generella e-postinställningar

Serverinformation

POP3 – pop1.vikab.com
IMAP – imap1.vikab.com
SMTP – smtp1.vikab.com

Inkommande server POP

pop1.vikab.com

Ange serverport 995
SSL ska användas
Servern kräver autentisering (användarnamnet är din e-postadress).

Inkommande server IMAP

imap1.vikab.com

Ange serverport 993
SSL ska användas
Servern kräver autentisering (användarnamnet är din e-postadress).

Utgående server

smtp1.vikab.com

Ange serverport 465
SSL ska användas
Servern kräver autentisering (användarnamnet är din e-postadress).