FAQ – Vikaris 4

1. Hur ändrar jag adressen längst ner på sidan?

För att du ska kunna ändra så mycket som möjligt själv på din sida brukar vi använda ett sidtillägg (popupfönster) som footer.

Klicka på Sidtillägg och redigera Sidtillägg. Se om du har ett sidtillägg som heter Adress eller Footer. Välj redigera.

Innehållet i sidtillägg redigeras precis som en vanlig sida. Fördelen med att ha footerns innehåll i ett sidtillägg och inte på den vanliga sidan är att det räcker att uppdatera på ett ställe så ändras informationen överallt där sidtillägget används.

Gå till guiden Redigera sidtillägg »

2. Kan jag byta ut bilderna i bildspelet själv?

Det beror på vilken typ av bildspel som har använts på din hemsida. Från och med Vikarisversion 4.5 används bildspelen Layerslider och Nivoslider. När dessa bildspel har använts kan du byta ut bilderna själv. Då brukar det finnas ett sidtillägg (popupfönster) som kallas för bildspel.

Tänk på att för att bildspelet ska se snyggt ut måste alla bilder vara lika stora, så skala om bilderna noggrannt innan du laddar upp nya bilder.

Om du vill ändra antal bilder eller andra egenskaper för bildspelet krävs det hjälp av oss. Du kan alltid kontakta oss för hjälp med att byta bilder i ditt bildspel.

Skicka e-post »

3. Kan jag se vilken e-postadress formuläret är kopplat till?

Nej, tyvärr. Kontakta oss för att kontrollera vilken e-postadress formuläret är kopplat till och ändra till annan e-postadress.